چند سال پیش که جوجه کپیرایتر بودم، دربه در دنبال منبعی بودم که به من یاد بدهد صفحه اصلی وبسایتها را چگونه بنویسم. اما حالا شما میتوانیم آن را در چند دقیقه یاد بگیرید.
صفحه اصلی بخش مهمی توی وبسایت محسوب میشود و بهنوعی میتوانیم آن را ویترین برند بدانیم. این صفحه در ایجاد اعتماد و انگیزش در مشتریان بالقوه نقش مهمی ایفا میکند اگر مواردی که در ادامه میگویم را در صفحه اصلی وبسایتتان لحاظ نمیکنید خدا بهتان رحم کند؛ چون مشتریان زیادی را از دست خواهید داد.
سوال اول: شما چه کاری میتوانید برای مشتری انجام دهید؟
خیلی صریح و شفاف باید مزیتی که به مشتری ارائه یا مشکلی که از او حل میکنید را بیان کنید؛ مثلاً اگر روانشناس هستید باید مهمترین تخصصتان را بیان کنید: «من میتوانم ظرف ۳۰ روز شما رو از شر اهمالکاری رها کنم»
سوال دوم: چرا مشتری باید به شما گوش کند؟
شاید این سؤال را بتوانیم مهمترین سؤال بدانیم. با پاسخ صحیح به این سؤال میتوانید ذهن منطقی مخاطب خود را در نظر بگیرید، مثلاً بگویید: من……هستم و از سه سال گذشته تا کنون به ۳۰۰۰ نفر کمک کردم تا در کمتر از ۳۰ روز از شر اهمالکاری و تنبلی رها شوند.
سوال سوم: آیا فعالیت شما قانونی و علمی است؟ برچه اساسی؟
پاسخ به این سؤال واضح است. ما قانونیبودن و علمی بودن کارمان را اثبات کنیم؛ مثلاً بگویید: «شماره نظام روانشناسی من … است (اثبات قانونیبودن) و با متد … روانشناسی مدرن به مراجعانم کمک میکنم که بتوانند از شر اهمالکاری رها بشوند (اثبات علمی بودن)»
سوال چهارم: کلاً چه کاری انجام میدهید؟
این سؤال جامعتر از سؤال اول است، شما باید تخصص اصلیتان را بگویید؛ سؤال اول مهمترین بخش تخصص شما را بیان کرد؛ اما این سؤال بهصورت کلیتر به این موضوع پاسخ میدهد که اگر مشکل مشابه داشتید من میتوانم آن را برطرف کنم؛ مثلاً شما میگویید: «من دکترای حرفهای روانشناسی دارم و تخصص من … است علاوه بر رفع اهمالکاری میتوانم به شما کمک کنم تا مشکلات افسردگی، وسواس و بیشفعالی را برای همیشه برطرف کنید.»
سوال پنجم: مخاطب از کجا باید شروع کند؟
باید به مخاطب بگویید که از کجا میتواند از خدمات شما استفاده کند. این بخش بهمثابه فراخوان برای اقدام یا CTA است. مثلاً میگویید: «همین حالا وقت مشاورهات را رزرو کن» یا «کتاب الکترونیکی رایگان من را دانلود کن.» و دکمه مرتبط با آن را درج کنید.
آن چیزی که مهم است نگهداشتن مخاطب است. نباید بگذارید زنجیرۀ ارتباطش با شما قطع شود چون اگر وبسایت را ترک کند به دلیل شلوغی اینترنت احتمالاً برنخواهد گشت مگر اینکه تاثیر شگفتآوری گذاشته باشید.
سوال ششم: چرا مخاطب باید توی این وبسایت بماند؟
اینجا باید اثبات کنید که چیزی متفاوت از دیگران در چنته دارید. حتماً نظر مشتریان/مخاطبان قبلی را بگذارید همچنین میتوانید یک پیشنهاد ویژه و رد نشدی را به آن پیوست کنید؛ مثلاً تخفیف ۹۰ درصدی یا کتاب الکترونیکی رایگان.
پژوهشها اثبات کردند که برای جذب مخاطب چیزی بین ۵ تا ۱۰ ثانیه فرصت دارید؛ بنابراین باید بهدقت و با شفافیت کامل به این سؤالات پاسخ دهید تا مخاطب را از دست ندهید.
پس باید در صفحه اصلی وبسایت به ۶ سؤال حیاتی پاسخ دهید:
- سوال اول: شما چه کاری میتوانید برای مشتری انجام دهید؟
- سوال دوم: چرا مشتری باید به شما گوش کند؟
- سوال سوم: آیا فعالیت شما قانونی و علمی است؟ برچه اساسی؟
- سوال چهارم: کلاً چه کاری انجام میدهید؟
- سوال پنجم: مخاطب از کجا باید شروع کند؟
- سوال ششم: چرا مخاطب باید توی این وبسایت بماند؟